Tus Noticias de La Costera

L'Alcúdia de Crespins posa en marxa el SEAFI.

AYUNTAM LAlcúdia de crespinsFILEminimizerEl consistori anuncia la posada en marxa del Servei Específic d'Atenció a les Famílies i la Infància (SEAFI) , un servei especialitzat d'atenció, orientació i tractament dirigit a les famílies que necessiten suport professional front les dificultats que qualsevol família presenta en la seua evolució. El servei ja esta en marxa acudint als Serveis Socials Generals de l'ajuntament on de manera gratuïta s'oferix atenció personalitzada. Una ajuda que el poble no aconseguia des de 2011 i anteriorment es tènia gràcies a l'agrupació de municipis. Esta és una clara mostra de l'aposta d'este consistori per les Polítiques Socials; i que s'unix a les ajudes de Dependència o al servei social d'Atenció a Persones amb Diversitat Funcional.

El poble de l'Alcudia de Crespins posa en marxa el SEAFI (Servei Especific d'Atenció a les Famílies i la Infància); un servei municipal gratuït que oferix atenció psicològica i que va dirigit a la intervenció en famílies. L'objectiu d'este servei és promoure el desenvolupament i benestar dels xiquets, xiquetes i adolescents que es troben en situació de vulnerabilitat, risc, desemparament o amb mesures jurídiques de protecció. La intervenció familiar és una mesura de protecció que consistix a restablir i facilitar l'adequat exercici de les funcions parentals, familiars i socials, que permeten, potenciar i optimitzen el desenvolupament integral i comunitari del els xiquets, xiquetes i adolescents. Com assenyala la regidora de Serveis Socials Inma Penadés, "el treball ha sigut dur, hem hagut d'insistir molt perquè és un servei que necessitem i que no teníem des de 2011; ara podem dir que és una realitat en el nostre poble".

En este servei s'oferta reforçar la capacitat relacional de la unitat familiar o convivència incloent la relació conjugal, paterno/materno-filial i fraternal. A més de potenciar la capacitat parental, s'afavorix estratègies i recursos personals d'enfrontament i eficàcia relacional en els xiquets, xiquetes i adolescents atesos. Amb el SEAFI, també s'establixen dinàmiques de treball en xarxa amb altres sistemes implicats (escola, Serveis Socials, etc).

Tots els veïns de l'Alcúdia de Crespins que es vullguen adherir a este servei posat en marxa des dels Serveis Socials Locals obtindran suport familiar, una intervenció psicològica individual, familiar o grupal, a més d'orientació psicosocial, labors de mediació i teràpia y/o avaluació i diagnòstic.

Des dels serveis Socials de l'ajuntament amb la seua regidora al front; Inma Penadés, s'invita als veïns que ho necessiten, a demanar una cita prèvia en els Serveis Socials Generals de la l'Alcúdia de Crespins situats en la planta baixa del propi ajuntament.

El SEAFI es destina a famílies que necessiten orientació i acompanyament en qualsevol moment de la seua evolució familiar: formació d'una nova parella, naixement d'un xiquet o xiqueta, desenvolupament dels fills, atenció dels iaios, mort d'algun membre de la parella o familiar pròxim o qualsevol moment en què les relacions es fan conflictives i convé establir criteris per a mediar en els conflictes de parella. Este servei social té 4 objectius molt clars, per un costat; afavorir la comunicació i les relacions entre els membres de la família, per un altre; reduir els factors de risc que afecten el menor dins de la família i la societat. A més de potenciar les habilitats dels membres de la família per a resoldre els conflictes o situacions de crisi, i ajudar al correcte desenvolupament tant psicoevolutiu com de socialització dels membres de la família.

 

Noticias L'Alcúdia de Crespins

La Costera

TNC

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Nuestro equipo

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA