Tus Noticias de La Costera

Codigo de Buen Gobierno a L'Alcúdia de Crespins

El grup municipal de Compromís en l'Ajuntament de L'Alcúdia de Crespins presentara a la resta de la corporació en el ple ordinari de setembre una moció per adherir-se al Codi de Bon Govern aprovat pel Consell el passat mes de maig. Aquesta iniciativa sera la primera del començament del curs politic, i és, «el mecanisme més eficaç de control del poder , l'ètica pública i de demostrar, com diem, que tenim paraula».

El portaveu Pepe Garrigos ha afegit que «el Codi de Bon Govern és, a més, una eina de regeneració democràtica que implica el compromís de promoure la participació, el progrés, la justícia social, la llibertat de religió,separació de poders entre les institucions i l'esglesia al ser un estat laic, l'honestedat, la decència política i la confiança de la ciutadania en les seues institucions i per açò, des de Compromís, considerem que els regidors i les regidores de L'Alcúdia de Crespins han d'adherir-se a aquest document», subratlla.

Aquests codis cal concebre'ls com a instruments orientats a la prevenció , persuasió i no com a eines de dissuasió dels seus destinataris i destinatàries. Seguint aquesta tendència adquirida per altres països en el nostre entorn ha estat en els últims anys quan ha proliferat l'elaboració d'aquest tipus de normes o codis també reflectits a altres textos com ara lleis en matèria de transparència.

És evident que la solvència pel que fa a l'ètica i honestedat de la classe política ha trontollat en els darrers temps.

És necessari, doncs, que des dels governs de les diferents administracions fem pedagogia i donem exemple amb la nostra gestió diària anant més enllà del que suposa acomplir amb la legalitat.

Al DECRET 56/2016, del Consell, de 6 de maig de 2016, pel qual aprova el Codi de Bon Govern de la Generalitat i administracions locals és per tant una eina de regeneració democràtica que implica el compromís de promoure la participació, el progrés, la justícia social, la llibertat, l'honestedat, la decència política i la confiança de la ciutadania en les seves institucions.

Aquest Codi pretén ser un instrument que guie les actuacions dels membres del Consell,governs locals del ajuntaments i de les persones que ocupen els alts càrrecs per afavorir el desenvolupament d'unes administracions públiques més íntegres. Partint de l'obligació de respectar la Constitució Espanyola, l'Estatut d'Autonomia i la resta de l'ordenament jurídic, mitjançant el present Codi es busca que els subjectes als quals afecta es regisquen per l'exemplaritat de comportament. L'acompliment d'aquest codi és obligat per al Consell i alts càrrecs, mentre que en el cas de membres de corporacions locals, com ara els integrants del plenari d'aquest ajuntament de L'Alcúdia de Crespins, és voluntari.

L'adhesió dels regidors és voluntària e individual, la qual cosa des de Compromís s'interpreta «com una manera de fer pedagogia i donar exemple a la ciutadania en un moment en el qual és evident que la solvència pel que fa a l'ètica i honestedat de la classe política s'ha enfonsat», destaquen des de el grup municipal compromis per L'Alcúdia de Crespins

Tot i això, atenent que aquest Codi inclou al mateix temps valors generals, principis ètics i normes emmarcades en la gestió eficient i responsable,fet que inclou la tasca exercida per qualsevol càrrec públic de naturalesa executiva, considerem més que convenient la nostra adhesió a aquest Codi.

En l'exercici de les nostres funcions i competències hem de contribuir al prestigi, la dignitat,independència del estat laic , l'imatge de la institució a la qual representem i hem de procurar amb la nostra conducta ser una referència per a la ciutadania a la qual representem.

Per a això, hem d'actuar de manera exemplar tot fent servir adequadament els recursos públics i administracions amb sobrietat limitant, en tot cas, les despeses.

Ver enlace.


TNC

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA